IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

Kompleks Hotelu Vulcan zajmuje się również organizacją niezapomnianych przyjęć, spotkań biznesowych czy eleganckich  bankietów. Nasz personel zapewni profesjonalną obsługę i dołoży wszelkich starań, aby spotkanie stało się niezapomnianym wydarzeniem.

Dysponujemy kilkoma salami, które idealnie nadają się do organizacji wesel i imprez okolicznościowych do 250 osób.

Nasza załoga doskonale wie, co zrobić, aby przyjęcie było wyjątkowe i służy radą na każdym etapie przygotowań.
Szef Kuchni osobiście dba o najwyższą jakoś serwowanych dań, dopasowując menu tak, by zachwyciło wszystkich Gości.

PRZYJĘCIE WESELNE:

Wasza uroczystość może przybrać formę przyjęcia koktajlowego, uroczystego lunchu lub kolacji. Proponujemy przyjęcie przy okrągłych stołach lub w klasycznym ustawieniu – wybór należy do Was!
Nasz Szef Kuchni osobiście zadba o najwyższą jakość serwowanych dań, dopasuje menu tak by zachwyciło wszystkich Waszych Gości, a kierownik restauracji dopilnuje by miejsce przyjęcia było przygotowane z uwzględnieniem nawet najmniejszych szczegółów. Sala bankietowa Hotelu Vulcan to przestronne i klimatyzowane wnętrze, pozwalające na zorganizowanie różnego rodzaju bankietów, wesel i przyjęć okolicznościowych do 250 osób.

OFERTA

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty.

Każda z przedstawionych poniżej propozycji zwiera:
  • przyjęcie weselne na klimatyzowanej sali bankietowej trwające do 8 h z możliwością przedłużenia za opłatą 300 PLN / h (do 10 h),
  • profesjonalną obsługę kelnerską,
  • opiekę doradcy ślubnego,
  • powitanie Pary Młodej chlebem i solą,
  • kieliszek wina musującego na powitanie Gości,
  • zastawę obiadową, białe obrusy i pokrowce na krzesła,
  • stoły okrągłe lub w klasycznym ustawieniu,
  • wybrane menu z napojami bezalkoholowymi bez ograniczeń,
  • rabat dla dzieci 3-12 r.ż. (60 % ceny menu lub zestaw dziecięcy),
  • rabat dla osób z obsługi wesela np. kamerzysta, fotograf (60 % ceny menu),
  • jeden bezpłatny nocleg dla Nowożeńców z niespodzianką,
  • atrakcyjny rabat na noclegi ze śniadaniem dla Gości weselnych (ceny za pokój: SGL – 199 PLN, DBL – 219 PLN, TRIP – 249 PLN, AP 4 OS. – 279 PLN),
  • voucher na romantyczną kolację w pierwszą rocznicę ślubu,
  • bezpłatny parking dla Gości,
  • dostęp do sejfu,
  • profesjonalną opiekę florystki, która zapewni podstawową dekorację stołów dla Gości i Pary Młodej (świeże kwiaty, świece, serwetki w wybranym stylu i kolorystyce),
  • pakiet dekoracji weselnych tj.: czerwony dywan na wejściu, bordery dekoracyjne, świecący napis LOVE.
Oferty nie zawierają:
  • tortu weselnego,
  • oprawy muzycznej,
  • fotografa, kamerzysty itp.,
  • alkoholu (możliwość zakupu od Hotelu w cenie 40 PLN za 0,5 l wódki Wyborowej i 45 PLN za 0,75 l wina; lub możliwość wniesienia własnego alkoholu co wiąże się z opłatą „korkową” wynoszącą 7 PLN / butelkę)

ZUPA:
Rosół domowy z makaronem

DANIE GŁÓWNE PODANE NA PATERACH:
Medaliony ze schabu w sosie Napoli z warzywami
Grillowana pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

DODATKI:
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Ziemniaki opiekane w ziołach
Zestaw surówek

BUFET ZIMNY:
Pieczeń biesiadna z karkówki
Schab pieczony ze śliwkami i morelami
Kąski z kurczaka w sezamie podane ze świeżymi owocami
Mini tarty z ciasta francuskiego z warzywami
Półmisek wędlin
Ryba po grecku
Śledź w śmietanie z cebulą i koperkiem
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka a la grecka
Zestaw warzyw marynowanych
Pieczywo, masło

DANIA SERWOWANE W NOCY:
Pieczone udko z kurczaka podane na pieczonych warzywach
Barszcz czerwony z diablotką

BUFET SŁODKI:
Sernik ze skórką pomarańczową
Szarlotka z kruszonką

NAPOJE (BEZ OGRANICZEŃ):
Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

ZUPA:
Rosół domowy gotowany na trzech gatunkach mięs podany z kołdunami

DANIE GŁÓWNE PODANE NA PATERACH:
Roladka ze schabu faszerowana szpinakiem w sosie z sera pleśniowego
Filet z kurczaka faszerowany świeżymi ziołami w sosie holenderskim
Filet z dorsza zapiekany w pomidorach i mozzarelli

DODATKI:
Ziemniaki opiekane w ziołach
Kluski śląskie
Zestaw surówek

BUFET ZIMNY:
Galantyna z kurczaka faszerowana rodzynkami i orzechami
Rulon staropolski ze schabu aromatyzowany jałowcem
Rolada z boczku pieczona w czosnku i majeranku
Wykwintny pasztet drobiowy z konfiturą z czerwonej cebuli
Terrina z białych ryb z brokułami
Śledziowe trio
Dorsz w pomidorach i papryce
Sałatka z grillowanym kurczakiem z sosem czosnkowym
Sałatka z pieczonych buraków z rukolą, fetą i pestkami dyni
Zestaw warzyw marynowanych
Pieczywo, masło

DANIA SERWOWANE W NOCY:
Szaszłyk wieprzowy
Barszcz czerwony z pasztecikiem

BUFET SŁODKI:
Sernik ze skórką pomarańczową
Ciasto jogurtowe z owocami
Ciasto czekoladowe

NAPOJE (BEZ OGRANICZEŃ):
Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

ZUPA:
Zupa krem z białych warzyw z kalafiorem romanesco i karmelizowanym bekonem

DANIE GŁÓWNE PODANE NA PATERACH:
Polędwiczka wieprzowa zapiekana w sosie kurkowym
Pieczeń z indyka na warzywach w sosie mornay
Filet z karmazyna na fasolce szparagowej zapiekanej z sezamem

DODATKI:
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Gnocchi z pesto
Ryż szafranowy
Zestaw surówek

BUFET ZIMNY:
Rolada z kaczki faszerowana omletem biszkoptowym i bakaliami
Karczek pieczony w czosnku i majeranku
Wybór wędlin staropolskich
Rillettes z łososia wędzonego z twarożkiem śmietankowym i kawiorem
Chrzanowy śledzik
Wrapy z warzywami
Mini tarty lotaryńskie
Roladka z grillowanej cukinii z suszonymi pomidorami i serem kozim
Sałatka z wędzonego kurczaka i kalafiora z sosem jogurtowo-miodowym
Zestaw warzyw marynowanych
Pieczywo, masło

DANIA SERWOWANE W NOCY:
Ragout z indyka z groszkiem cukrowym i pieczarkami podane z bułeczkami maślanymi
Pikantna zupa gulaszowa

BUFET SŁODKI:
Szarlotka z kruszonką
Muffiny z kolorowymi kremami
Mini ptysie z czekoladą
Owoce sezonowe

NAPOJE (BEZ OGRANICZEŃ):
Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

ZUPA:
Wykwintna zupa ziemniaczano-porowa z ricottą i wędzonym pstrągiem

DANIE GŁOWNE PODANE NA PATERACH:
Policzki wołowe w ciemnym sosie korzennym
Rolada z indyka faszerowana terriną drobiową , suszonymi pomidorami i migdałami w sosie estragonowym
Kieszeń ze schabu nadziewana szynką szwarcwaldzką i serem wędzonym w sosie z karmelizowanej cebulki perłowej

DODATKI:
Ziemniaki opiekane z ziołami
Kopytka w maśle z natką pietruszki
Kaszotto z pęczaku z warzywami
Zestaw surówek

BUFET ZIMNY:
Medaliony z polędwiczki wieprzowej z ziołową rozetką
Wędzona pierś z kaczki na bukiecie sałat z balsamicznym sosem malinowym
Rostbef pieczony na różowo z musem koperkowo-chrzanowym
Różyczki z łososia z kremem kawiorowym
Ceviche z dorsza z salsą cytrynowo-makową
Śledź po tatarsku
Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem , suszonymi pomidorami i płatkami migdałów
Roladki z bakłażana z gruszką , serem pleśniowym w sosie winno-orzechowym
Sałatka Weronika z kurczakiem , winogronem i karmelizowanymi orzechami
Sałatka z szynki parmeńskiej , mozzarelli i pomidorków koktajlowych
Zestaw warzyw marynowanych
Pieczywo, masło

DANIA SERWOWANE W NOCY:
Souvlaki wieprzowo-wołowe z tzatzikami
Szynka wieprzowa marynowana w lubczyku i gorczycy serwowana na żywo przez kucharza
Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim

BUFET SŁODKI:
Mini ptysie w białej czekoladzie
Panna cotta waniliowa z jeżynami
Bezy z kremem lawendowym
Mini babeczki z kremem budyniowym i owocami
Owoce sezonowe

NAPOJE (BEZ OGRANICZEŃ):
Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

ZESTAW I
Domowy rosół z makaronem
Nuggetsy z kurczaka
Frytki
Surówka z marchwi

ZESTAW II
Zupa pomidorowa z makaronem
Złota rybka
Frytki
Pomidorki koktajlowe

ZESTAW I
Solanka moskiewska z kluskami koperkowymi
Eskalopki wieprzowe w sosie podgrzybkowym
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Bukiet sałat z warzywami
Kawa, herbata, woda, soki

ZESTAW II
Żurek na wędzonce
Pieczony udziec z indyka na warzywach w sosie curry
Ziemniaki opiekane z ziołami
Bukiet sałat z warzywami
Kawa, herbata, woda, soki

Żeberka barbecue
Skrzydełka z kurczaka na słodko-ostro
Kiełbasa/kaszanka
Ziemniaki pieczone
Bufet sałatkowy
Keczup , musztarda
Pieczywo
Kawa, herbata, woda, soki

Cukierki, ciasteczka, żelki, chrupki i inne słodkości

Owoce krojone świeże i konserwowe
Gorąca czekolada mleczna

Szynka wieprzowa pieczona na sposób domowy
Wybór wędlin tradycyjnych
Wybór mięs pieczystych
Pasztety domowe
Smalec z cebulą i jabłkiem
Ogórki kiszone
Sałatka ziemniaczana
Pieczywo wiejskie

Wybór regionalnych ryb wędzonych
Szczupak faszerowany podany w całości
Śledź w trzech smakach
Rolmopsy ze śledzia z piklami
Pstrąg w galarecie
Zupa rybna z owocami morza
Pieczywo regionalne