WESELA

IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

Kompleks Hotelu Vulcan zajmuje się również organizacją niezapomnianych imprez, przyjęć, spotkań biznesowych czy eleganckich  bankietów. Nasz personel zapewni profesjonalną obsługę i dołoży wszelkich starań, aby spotkanie stało się niezapomnianym wydarzeniem.

Organizujemy komunie, studniówki, urodziny, konsolacje, wesela, spotkania biznesowe, konferencje, obiady biznesowe, obiady rodzinne, śniadania wielkanocne, spotkania wigilijne dla firm w Szczecinem

Dysponujemy kilkoma salami, które idealnie nadają się do organizacji wesel i imprez okolicznościowych do 250 osób.

Nasza załoga doskonale wie, co zrobić, aby przyjęcie było wyjątkowe i służy radą na każdym etapie przygotowań.
Szef Kuchni osobiście dba o najwyższą jakoś serwowanych dań, dopasowując menu tak, by zachwyciło wszystkich Gości.

PRZYJĘCIE WESELNE:

Wasza uroczystość może przybrać formę przyjęcia koktajlowego, uroczystego lunchu lub kolacji. Proponujemy przyjęcie przy okrągłych stołach lub w klasycznym ustawieniu – wybór należy do Was!
Nasz Szef Kuchni osobiście zadba o najwyższą jakość serwowanych dań, dopasuje menu tak by zachwyciło wszystkich Waszych Gości, a kierownik restauracji dopilnuje by miejsce przyjęcia było przygotowane z uwzględnieniem nawet najmniejszych szczegółów. Sala bankietowa Hotelu Vulcan to przestronne i klimatyzowane wnętrze, pozwalające na zorganizowanie różnego rodzaju bankietów, wesel i przyjęć okolicznościowych do 250 osób.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
OFERTA

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty.

Każda z przedstawionych poniżej propozycji zawiera:
  • przyjęcie weselne na klimatyzowanej sali bankietowej trwające do 8 h z możliwością przedłużenia za opłatą 500 PLN / h (do 10 h),
  • profesjonalną obsługę kelnerską,
  • opiekę doradcy ślubnego,
  • powitanie Pary Młodej chlebem i solą,
  • kieliszek wina musującego na powitanie Gości,
  • zastawę obiadową, białe obrusy i pokrowce na krzesła,
  • stoły okrągłe lub w klasycznym ustawieniu,
  • wybrane menu z napojami bezalkoholowymi bez ograniczeń,
  • rabat dla dzieci 3-12 r.ż. (60 % ceny menu lub zestaw dziecięcy),
  • rabat dla osób z obsługi wesela np. kamerzysta, fotograf (60 % ceny menu),
  • jeden bezpłatny nocleg dla Nowożeńców,
  • atrakcyjny rabat na noclegi ze śniadaniem dla Gości weselnych (ceny za pokój: SGL – 259 PLN, DBL – 299 PLN, TRIP – 339 PLN, AP 4 OS. – 409 PLN),
  • bezpłatny parking dla Gości,
  • dostęp do sejfu,
Oferty nie zawierają:
  • tortu weselnego,
  • oprawy muzycznej,
  • fotografa, kamerzysty itp.,
  • alkoholu (możliwość zakupu od Hotelu w cenie 65 PLN za 0,5 l wódki Wyborowej, 60 PLN za 0,75 l wina i 12-13 PLN za 0,5 l piwa; lub możliwość wniesienia własnego alkoholu co wiąże się z opłatą „korkową” wynoszącą 12 PLN / butelkę)
  • profesjonalna opieka florystki, która zapewni podstawową dekorację stołów dla Gości i Pary Młodej (świeże kwiaty, świece, serwetki w wybranym stylu i kolorystyce) – 25 PLN / osoba
  • pakiet dekoracji weselnych tj.: czerwony dywan na wejściu, bordery dekoracyjne, świecący napis LOVE.

Przystawka serwowana:

  • Tatar z łososia z musztardą francuską i szczypiorem podany na marynowanych burakach z crème fraiche i kawiorem

Zupa serwowana:

  • Bulion z kaczki z ravioli i warzywnym julienne i oliwą lubczykową
  • (Krem z pieczonej papryki z burratą i bazyliowym pesto) – vege

Obiad serwowany:

  • Konfitowane udko z kaczki z puree ziemniaczanym podane z zasmażaną czerwoną kapustą sosem porto
  • (Stek z kalafiora na puree ziemniaczanym z zielonymi szparagami i sosem béarnaise) – vege

Deser serwowany:

  • Brownie czekoladowe z kremem anglaise
  • (Mus z avocado i brązowego cukru z filecikami grejpfruta) – vege

Zimne przekąski:

  • Tatar wołowy z piklami i ciepłymi bułeczkami ciabattini – wyserwowany o wyznaczonej godzinie
  • Pâté z wątróbki na grzance z konfiturą z czerwonej cebuli
  • Półmisek francuskich serów z paluszkami grissini, owocami i konfiturą z dyni
  • Półmisek mięs wędzonych z musem chrzanowym
  • Krewetki w cieście z sosem mango-jalapeno
  • Śledź w oleju z cebulką i koperkiem
  • Sałatka z szynką parmeńska, karmelizowana gruszką, serem lazur i sosem limonkowym
  • Warzywne kulki z kalafiora i brokułu w tempurze podane z dipem słodko-kwaśnym – vege
  • Półmisek hiszpańskich przekąsek: Nadziewane papryczki, szynka serrano, bruschetta z chiorrizo i pomidorami
  • Pieczywo, masło

III dania serwowane w nocy:

  • Barszcz czerwony z krokietem z ciasta francuskiego
  • Souvlaki wołowo-wieprzowe z sosem tzatziki i pieczonymi ziemniakami (warzywny szaszłyk z marynowanym tofu z sosem tatziki) – vege
  • Pieczona szynka z dodatkami serwowana przez kucharzy (tortellini ze szpinakiem i serem ricotta) – vege

Bufet słodki:

  • Ciasto domowe (3 rodzaje do wyboru)
  • Owoce sezonowe

Napoje (bez ograniczeń):

  • Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

Zupa:

  • Krem z pieczonej papryki ze pesto pietruszkowym i kiełkami groszku

Danie główne podane na paterach:

  • Gołąbki z kaszy perłowej z pieczarkami w sosie podgrzybkowym
  • Stek z kalafiora z sosem serowym na szparagach
  • Brokułowe kotlet wegańskie z migdałami

Dodatki:

  • Włoskie kluski gnocchci z natką pietruszki
  • Opiekanie ziemniaki z ziołami i czosnkiem
  • Mix sałat z warzywami i sosem vinaigrette

Zimne przekąski:

  • Grillowana cukinia z humusem z cieciorki o smaku curry
  • Zielone oliwki marynowane w pesto bazyliowym
  • Sałatka z pieczonych buraków z granatem, kokosową fetą z dressingiem malinowym
  • Tacos z guacamole, pomidorami i czosnkiem
  • Mini burgery z wegańskim mięsem z białka roślinnego
  • Falafel warzywny z dipem mango-jalapeno
  • Tatar z papryki, kolendry i orzechów nerkowca na grzance
  • Pieczywo

II dania serwowane w nocy:

  • Francuska zupa cebulowa na białym winie z grzankami i wegańskim parmezanem
  • Gulasz warzywny z cieciorki, pomidorów i cukinii podany z wegańskimi kopytkami

Bufet słodki:

  • Ciasto brownie czekoladowe z wiśniami
  • Panna cotta z mleka kokosowego z musem malinowym
  • Wegański sernik

Napoje (bez ograniczeń):

  • Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

ZUPA:
Rosół domowy z trzech gatunków mięs z makaronem

DANIE GŁÓWNE PODANE NA PATERACH:
Medaliony ze schabu w sosie myśliwskim
Filet z kurczaka w sosie podgrzybkowym

DODATKI:
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Ziemniaki opiekane w ziołach
Zestaw surówek

BUFET ZIMNY:
Pieczony karczek wieprzowy w lubczyku i gorczycy
Schab pieczony z papryką po cygańsku
Kąski z kurczaka w sezamie podane ze świeżymi owocami
Mini tarty z ciasta francuskiego z kurkami i serem pleśniowym
Półmisek wędlin staropolskich
Dorsz w pomidorach
Śledź w oleju z cebulą , koperkiem i zielonym pieprzem
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka Caprese
Zestaw warzyw marynowanych
Pieczywo, masło

DANIA SERWOWANE W NOCY:
Udziec z indyka podany na warzywnym curry
Barszcz czerwony z diablotką

BUFET SŁODKI:
Sernik z bezą
Szarlotka z kruszonką

NAPOJE (BEZ OGRANICZEŃ):
kawa, herbata, soki, napoje gazowane

ZUPA:
Zupa krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi i prażonymi pestkami dyni

DANIE GŁÓWNE PODANE NA PATERACH:
Roladka ze schabu faszerowana bekonem i ogórkiem kiszonym w sosie pieczeniowym
Filet z kurczaka faszerowany musem bazyliowym w sosie holenderskim
Filet z pstrąga z pieca na fasolce szparagowej w sezamie

DODATKI:
Ziemniaki opiekane w ziołach
Gnocchi w pesto z suszonych pomidorów
Zestaw surówek

BUFET ZIMNY:
Rolada z kaczki faszerowana puszystym omletem i pistacjami
Rulon staropolski ze schabu aromatyzowany jałowcem
Rolada z boczku pieczona w czosnku i majeranku
Terrina drobiowa z konfiturą z czerwonej cebuli
Mus z białych ryb z sałatką wakame
Śledzie marynowane w buraczkach i winegrecie jabłkowym
Ryba po grecku
Sałatka z wędzonym kurczakiem , winogronem i sosem miodowo – pieprzowym
Sałatka a la grecka
Zestaw warzyw antipasti
Pieczywo, masło

DANIA SERWOWANE W NOCY:
Souvlaki wieprzowe z dipem tzatziki
Barszcz czerwony z pasztecikiem

BUFET SŁODKI:
Sernik ze skórką pomarańczową
Ciasto jogurtowe z owocami
Ciasto czekoladowe

NAPOJE (BEZ OGRANICZEŃ):
Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

ZUPA:
Consomme borowikowe z kołdunami

DANIE GŁÓWNE PODANE NA PATERACH:
Polędwiczka wieprzowa zapiekana w bekonie z sosem z czerwonego wina
Filet z kurczaka na pieczonych warzywach w sosie maślanym
Filet z sandacza na pieczonej cukini z sosem z szyjek rakowych 

DODATKI:
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Kopytka bazyliowe
Ryż szafranowy
Zestaw surówek

BUFET ZIMNY:
Galantyna z kurczaka faszerowana grzybami
Karczek pieczony w czosnku i majeranku
Wybór wędlin
Rillettes z łososia wędzonego z twarożkiem śmietankowym i kawiorem
Śledz po tatarsku
Wrapy z warzywami i soczewicą
Mini tarty lotaryńskie
Roladka z grillowanej cukinii z suszonymi pomidorami i serem kozim
Sałatka z pieczonych buraków, dyni piżmowej, rukoli i halloumi
Zestaw warzyw marynowanych
Pieczywo, masło

DANIA SERWOWANE W NOCY:
Pieczone udko z kurczaka z pieczarkami w śmietanie
Pikantna zupa gulaszowa

BUFET SŁODKI:
Szarlotka z kruszonką
Muffiny z kolorowymi kremami
Mini ptysie z czekoladą
Owoce sezonowe

NAPOJE (BEZ OGRANICZEŃ):
Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

ZUPA:
Wykwintna zupa z pieczonych pomidorów , wędzonej papryki , bakłażanów i chorizo

DANIE GŁOWNE PODANE NA PATERACH:
Policzki wołowe w ciemnym sosie korzennym
Schab nadziewany marynowaną polędwiczką wieprzową w sosie bearnaise
Filet z kurczaka kukurydzianego z sosem borowikowym

DODATKI:
Ziemniaki opiekane z ziołami
Gnocchi z dyni piżmowej
Pilaw z kaszy bulgur
Zestaw surówek

BUFET ZIMNY:
Medaliony z polędwiczki wieprzowej z ziołową rozetką
Wędzona pierś z kaczki na bukiecie sałat z balsamicznym sosem malinowym
Rostbef pieczony na różowo z musem koperkowo-chrzanowym
Różyczki z łososia z kremem kawiorowym
Ceviche z dorsza z salsą cytrynowo-makową
Śledź w śmietanie z cebulką i jabłkami
Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i płatkami migdałów
Roladki z bakłażana z gruszką, serem pleśniowym w sosie winno-orzechowym
Sałatka z melona, fety, rukoli i pestek dyni
Sałatka z szynki parmeńskiej, mozzarelli i pomidorków koktajlowych
Zestaw warzyw marynowanych
Pieczywo, masło

DANIA SERWOWANE W NOCY:
Ragout z indyka z kurkami i zielonym groszkiem
Szynka wieprzowa marynowana w lubczyku i gorczycy
Barszcz czerwony z pasztecikiem  francuskim

BUFET SŁODKI:
Mini ptysie w białej czekoladzie
Panna cotta waniliowa z jeżynami
Bezy z kremem lawendowym
Mini babeczki z kremem budyniowym i owocami
Owoce sezonowe

NAPOJE (BEZ OGRANICZEŃ):
Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

ZESTAW I
Domowy rosół z makaronem
Nuggetsy z kurczaka
Frytki
Surówka z marchwi

ZESTAW II
Zupa pomidorowa z makaronem
Złota rybka
Frytki
Pomidorki koktajlowe

ZESTAW I
Solanka moskiewska z kluskami koperkowymi
Eskalopki wieprzowe w sosie podgrzybkowym
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Bukiet sałat z warzywami
Kawa, herbata, woda, soki

ZESTAW II
Żurek na wędzonce
Pieczony udziec z indyka na warzywach w sosie curry
Ziemniaki opiekane z ziołami
Bukiet sałat z warzywami
Kawa, herbata, woda, soki

Żeberka barbecue
Skrzydełka z kurczaka na słodko-ostro
Kiełbasa/kaszanka
Ziemniaki pieczone
Bufet sałatkowy
Keczup, musztarda
Pieczywo
Kawa, herbata, woda, soki

Cukierki, ciasteczka, żelki, chrupki i inne słodkości

Owoce krojone świeże i konserwowe
Gorąca czekolada mleczna

Szynka wieprzowa pieczona na sposób domowy
Wybór wędlin tradycyjnych
Wybór mięs pieczystych
Pasztety domowe
Smalec z cebulą i jabłkiem
Ogórki kiszone
Sałatka ziemniaczana
Pieczywo wiejskie

Wybór regionalnych ryb wędzonych
Szczupak faszerowany podany w całości
Śledź w trzech smakach
Rolmopsy ze śledzia z piklami
Pstrąg w galarecie
Zupa rybna z owocami morza

Cena ustalana indywidualnie